Gut Microbiota: Influence of Aloe vera gel and Calorie Restriction

ABSTRACT
The health-promoting potential of a balanced gut microbiota status modulated by calorie restriction (CR) posits a possible close link between gut microbiota (GM) and healthy aging. Short chain fatty acids (SCFAs) generated from intestinal bacterial fermentation may act as mediators between the microbiota and the immune system. In this review, a putative prophylactic role of butyric acid from endophytic bacteria fermentation of Aloe vera gel was described to suggest that the consumption of fermented extract of Aloe vera gel may be beneficial for health and QOL as an immune modulator.

要旨
腸内微生物叢:アロエベラゲルとカロリー制限の影響

カロリー制限(CR)により調整されバランスの取れた腸内微生物叢状態の健康促進能力は、腸内微生物叢(GM)と健全な老化との間の密接な関連の可能性を示している。腸内細菌発酵から生成された短鎖脂肪酸(SCFAs)は、微生物と免疫系との間のメディエータとして作用し得る。このレビューでは、アロエベラゲルの内生菌による発酵産物由来の酪酸の摂取は、予防免疫による健康とQOL向上に役立つことを暗示している。

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